Jak na výměnu zorníků u polarizačních slunečních brýlí Ookpik

Jak na výměnu zorníků u polarizačních slunečních brýlí Ookpik

Doba čtení 4 minuty, video na konci článku

Součástí našich slunečních brýlí Ookpik Black Splash, Ookpik White Splash, Ookpik Black a Ookpik White jsou vyměnitelné zorníky, díky kterým přizpůsobíte brýle aktuálním světelným podmínkám a prostředí. K univerzálnímu barevnému stylovému REVO sklu dostanete také hnědý fotochromaticko-polarizační zorník, mezi jehož hlavní výhody patří samozatmavovací funkce a eliminace nepříjemných odlesků. Dále také dostanete v sadě čirý zorník vhodný do větší oblačnosti či soumraku. Pro případ, že byste si s výměnou zorníků nevěděli rady, zde přinášíme návod, jak na to. Je to jednoduché a rychlé, takže to hravě zvládnete i v terénu.

Doporučujeme měnit zorníky přes mikrovláknový pytlík a hadřík dodaný spolu s brýlemi. Případně bez, ale potom je potřeba otisky prstů setřít a zorník vyleštit hadříkem či pytlíkem.


Je dobré brýle uchopit tak, abychom prsty tlačili zorník ven směrem proti palcům, které rozevírají rámeček brýlí. Tlačíme ven z brýlí, ne dovnitř. Nejlehčí vůle je ve spodních rozích brýlí (na obrázku bod č. 1 a 2), zde je tedy jednodušší zorník vyloupnout jako první. Pokračujeme s vyloupnutím zorníku v oblasti nosníku. Zde je vůle větší (na obrázku bod č. 3 a 4), ale po předešlém kroku o to jednodušší. Nemusíte mít strach, že byste něco zlomili. Rámeček brýlí je vyroben z kvalitního pevného materiálu TR90, který je pružný a odolný. Po vyloupnutí zorníku můžete přejí k nasazení druhého zorníku v opačném pořadí, jak jste postupovali při vyjmutí prvního.


Ujistěte se, že zorník je na správném místě, aby nedošlo k jeho vypadnutí. Pokud Vám nějaký zorník bude chybět, mrkněte do sekce Sluneční zorníky, kde si můžete své brýle doplnit o jinou barevnou variantu. Na závěr pro Vás máme ještě instruktážní video. Potom už ale vyměňte ten správný zorník a fofrem vstříc novým zážitkům. Stay GNAR !

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.