Výměna zorníků sportovní polarizační stylové brýle Gnarly Owl Ninox česká značka

Jak vyměnit zorník sportovních brýlí Xenox, Ninox a Strix?

Doba čtení 4 minuty

Součástí našich slunečních brýlí Xenox, Ninox a Strix jsou vyměnitelné zorníky, díky kterým přizpůsobíte brýle aktuálním světelným podmínkám a prostředí. K univerzálnímu barevnému stylovému REVO sklu dostanete také černý polarizační zorník, mezi jehož hlavní výhody patří eliminace nepříjemných odlesků a čirý zorník vhodný do větší oblačnosti či soumraku. Pro případ, že byste si s výměnou zorníků nevěděli rady, zde přinášíme návod, jak na to. Chce to trochu tréninku, ale je to jednoduché a rychlé, takže to hravě zvládnete i v terénu.

Výměna zorníků polarizačních sportovních brýlí Gnarly Owl Strix pánské dámské stylové

Doporučujeme měnit zorníky přes mikrovláknový pytlík a hadřík dodaný spolu s brýlemi. Případně bez, ale potom je potřeba otisky prstů setřít a zorník vyleštit hadříkem či pytlíkem.
Výměna zorníků polarizační sluneční sportovní brýle Gnarly Owl Ninox česká značka
Je dobré brýle uchopit tak, abychom prsty tlačili zorník ven směrem proti palcům, které rozevírají rámeček brýlí. Tlačíme ven z brýlí, ne dovnitř. Nejlehčí vůle je ve spodních rozích brýlí (na obrázku bod č. 1 a 2), zde je tedy jednodušší zorník vyloupnout jako první. Pokračujeme s vyloupnutím zorníku v oblasti nosníku. Zde je největší vůle (na obrázku bod č. 3 a 4), je tedy potřeba větší síla. Nemusíte mít strach, že byste něco zlomili. Rámeček brýlí je vyroben z kvalitního pevného materiálu TR90, který je pružný a odolný. Po vyloupnutí zorníku nám vypadne středový plíšek, kterým zafixujeme rámeček brýlí po nasazení nového zorníku.

Výměna zorníků polarizační čirý stylový REVO sportovní sluneční brýle pásnké dámské na kolo na běh na skialp Gnarly Owl Strix Ninox


Pro vyloupnutí původního zorníku není třeba s plíškem nijak zápasit. Plíšek z vnitřní strany je dobrý na "dotažení/utáhnutí" rámečku kolem zorníku po vložení zorníku nového. Ujistěte se, že plíšek je na správném místě, aby nedošlo k jeho ztrátě. Na závěr pro Vás máme ještě instruktážní video. Potom už ale vyměňte ten správný zorník a fofrem vstříc novým zážitkům. Stay GNAR !

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.