Jaké výhody mají polarizační lyžařské brýle?

Jaké výhody mají polarizační lyžařské brýle?

Doba čtení 3 minuty

Všechny brýle Gnarly Owl se pyšní polarizačním filtrem a jsme na to patřičně hrdí. Znáte hlavní výhody polarizačních brýlí? Pokud ne, rádi Vám vše objasníme v následujícím článku. 
Polarizační lyžařské brýle Gnarly Owl Deep Grónsko
Zjednodušeně řečeno paprsek světla se šíří prostorem ve vlnách, které kmitají různými směry. Na cestě paprsku mezi světelným zdrojem (Sluncem) a sítnicí našeho oka dochází k částečné polarizaci, to když se paprsek odrazí od nekovové plochy jako je například sklo, vodní hladina nebo sníh. Odražený paprsek se tak stane částečně polarizovaným světlem, jehož vlny se pohybují pouze ve dvou rovinách, v rovině horizontální a vertikální. Polarizační filtr v zornících brýlí má dokonalou schopnost blokovat horizontálně dopadající sluneční světlo. Na první pohled se to může zdát jako maličkost a nepodstatná věc, ale opak je pravdou. Takto odražené světlo vnímáme jako velice nepříjemné oslnění a optický šum. Obzvláště na horách se odráží od sněhu rušivého světla víc než dost. Proč tedy mhouřit oči a kazit si parádní lyžovačku nepříjemným oslněním a oslepujícími odlesky? 
efekt-polarizacniho-filtru-v-zornikach-Gnarly-Owl
Narozdíl od horizontálně dopadajícího světla, které si u polarizačních brýlí neškrtne, polarizační filtr propustí vertikálně polarizované světlo, které je velmi užitečné a potřebné k barevnému a kontrastnímu vidění, čímž zvyšuje ostrost vidění. Pokud skloubíme tyto dvě vlastnosti dohromady, dostáváme dokonalou věc - polarizační brýle, které mají schopnost blokovat nežádoucí nepříjemné odlesky a zároveň zaručují ostré vidění, kontrast a sytost barev
Polarizační efekt lyžařských brýlí Gnarly Owl
Tímto však výčet výhod polarizačních brýlí zdaleka nekončí. Polarizační brýle chrání zrak před nadměrným zářením, snižují námahu očí, čímž působí jako prevence různých onemocnění zraku a očí. Kvalitní zorníky chrání zrak před škodlivým UV zářením a snižují únavu očí. V neposlední řadě polarizační brýle díky eliminaci přebytečných odlesků výrazně zvyšují bezpečnost při jízdě na lyžích či snowboardu. Lyžařské polarizační brýle lépe vykreslují strukturu sněhu, čímž zaručují přesnější vidění nerovností na sjezdovce i v terénu. 
Jak jednoduše poznat, že brýle, které držíte v ruce, opravdu obsahují polarizační filtr? Jednou z možností je dát dvoje polarizační brýle za sebe, podívat se do světla žárovky a poté otočit jedny brýle o 90 stupňů, čímž docílíte toho, že se brýle stanou téměř neprůhlednými. Pokud máte po ruce pouze jedny polarizační brýle, podobný trik můžete vyzkoušet se svým mobilním telefonem. Podívejte se na rozsvícený displej přes brýle a potom je otočte do polohy, dokud nedojde ke ztmavení displeje mobilního telefonu. 
Polarizační lyžařské brýle Gnarly Owl Steep
Lyžařské polarizační brýle jsou zkrátka skvělá věc, která posouvá zážitek z lyžování a snowboardingu do úplně nových rozměrů, chrání Váš zrak, zvyšuje bezpečnost a dost možná Vám pomůže k lepším výkonům. Nejenom o polarizačním filtru v našich brýlích se dozvíte v technické specifikaci na webu Gnarly Owl. O výhodách polarizačních brýlí jsme skálopevně přesvědčeni, a proto polarizační filtr najdete ve všech modelech Gnarly Owl.
Pro ty, kteří si nechtějí kazit oči mžouráním do displeje a čtením celého článku, níže najdete hlavní přednosti a výhody polarizačních brýlí v kostce:
  • snižují nepříjemné oslnění
  • zajišťují ostré vidění, kontrast a sytost barev
  • chrání zrak a působí jako prevence onemocnění očí a zraku
  • snižují námahu a únavu očí
  • zvyšují bezpečnost při lyžování a snowboardingu díky lepšímu vidění nerovností
  • zlepšují požitek z jízdy díky eliminaci nežádoucích odlesků
  • dělají pobyt na horách ještě krásnější a pohodovější :)
Polarizační snowboardové brýle Gnarly Owl Bomber
Zpět na blog

1 komentář

Dobrý den,jsou brýle vhodné i do špatné viditelnosti,nebo jen do slunce? Děkuji

Romana

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.