OTG alias lyžařské brýle přes dioptrické brýle

OTG alias lyžařské brýle přes dioptrické brýle

Doba čtení 2 minuty


Často od Vás slýcháváme dotazy, zda jsou naše brýle OTG. Co to OTG vlastně znamená? Zkratka pochází z anglického Over the Glass, česky jednoduše řečeno brýle přes brýle. Pokud tedy nosíte dioptrické brýle a jste milovníky zimních sportů, lyžařské brýle s označením OTG pro Vás budou tou správnou volbou. 

Gnarly Owl Gnarnia lyžařské snowboardové české polarizační brýle pro na dioptrické brýle OTG over the glasses

A máme pro Vás dobrou zprávu, lyžařské a snowboardové brýle Gnarly Owl se označením OTG pyšní. Čím se vlastně liší OTG brýle od klasických lyžařských brýlí? Jednak tím, že mají v pěně na boku speciální výřezy na nožičky dioptrických brýlí a také tím, že mají široký zorník, který umožňuje dostatečně velký prostor pro dioptrické brýle a netlačí je tedy k obličeji. My v Gnarly Owl jsme zastánci většího zorníku, protože má řadu dalších výhod. Rozšiřuje a maximalizuje periferní vidění, čímž zvyšuje prostorovou orientaci a tím zlepšuje Váš výkon, ať už na sjezdovce, v parku nebo ve volném terénu.

Gnarly Owl Gnarnia polarizační lyžařské brýle sova dámské pánské česká značka sova Over the glasses OTG

Lyžaři a snowboardisté s dioptrickými brýlemi často bojují se zamlžováním brýlí. Proto jsou brýle Gnarly Owl vybaveny ventilací proti mlžení a vnitřní antifog úpravou, tedy vrstvou speciální látky, která je z výroby nanesena přímo na zorník a brání jeho zamlžování. Schopnost zorníku odolat zamlžování je výrazně lepší, pokud je zorník dvojitý. Skla Gnarly Owl brýlí jsou konstruována ze dvou vakuově uzavřených sférických zorníků, mezi kterými je zatavená vrstva vzduchu, která působí jako tepelný izolant. Díky této vrstvě dochází k eliminaci velkých rozdílů teplot uvnitř a vně brýlí, které jsou příčinou zamlžování. Když k tomu ještě přidáme přizpůsobený systém odvětrání, který optimalizuje proudění vzduchu skrze pěnový lemový rámeček, zamlžování nemá šanci.

gnarly owl gnarnia lyžařské snowboardové snb polarizační brýle OTG větrání antifog nemlžící ventilace

V kombinaci s polarizačním filtrem obsaženým ve všech brýlích Gnarly Owl, který brání oslnění a únavě očí jsou OTG brýle tou správnou volbou pro všechny lyžaře, skialpinisty, snowboardisty i splitboardisty s dioptrickými brýlemi. Nošení dioptrických brýlí pro Vás už nemusí být handicapem na svahu ani v terénu. Chraňte svůj zrak a pusťte to z kopce naplno.

Polarizační lyžařské brýle Gnarly Owl sova česká značka zorník rámeček OTG dioptrické brýle

Je nějaká nevýhoda OTG brýlí v kombinaci s dioptrickými brýlemi? I přesto že konstrukce našich lyžařských brýlí je velice odolná vůči nárazům a jednou z jejich funkcí je ochrana zraku, vaše dioptrické brýle tuto funkci pravděpodobně nemají. V případě nehody je zvýšené riziko zranění těmito dioptrickými brýlemi. 

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.